Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Kniklader

Wie wel eens op een graafmachine of shovel heeft gereden zal weten dat het niet eenvoudig is om met zo’n machine even snel straatje te keren. Het zijn immers grote landbouwmachines met flinke draaicirkels. Je kunt je dan ook goed voorstellen dat het lastig is om met zo’n bakbeest te werken op een kleine bouwplaats. Omkeren en manoeuvreren kost veel tijd en ruimte. Daarom worden deze machines vaak alleen gebruikt bij grote projecten. Voor kleinere taken is er de kniklader: in functies vergelijkbaar met z’n grote broer, maar een slag compacter en handzamer.

Deze machines zie je regelmatig in gebruik als er een park wordt aangelegd of iemand met een grote tuin besluit om die helemaal te veranderen. Het speciale kenmerk van deze machines is dat het chassis bestaat uit twee onderdelen die kunnen scharnieren. De motor en de bestuurder zitten op het deel dat is gekoppeld aan de achterste as, de bak en de daarbij behorende leidingen en stangen zitten op de voorste as gemonteerd. Tussen die twee stukken is een koppeling aangebracht die ervoor zorgt dat het voorste deel scherpe bochten kan maken. De wielen blijven dus vastzitten terwijl de complete voorkant naar links of naar rechts beweegt. Daar dankt dit landbouwvoertuig dan ook zijn naam aan: de machine kan immers ‘knikken’.

Voor particulieren zijn knikladers vaak een paar slagen te groot. Grondverzetters en loonbedrijven hebben er echter vaak een aantal in bezit. Op die manier zijn ze door iedereen in te huren, hoef je er niet zelf een te kopen (voor de prijs van een flinke auto) en weet je ook zeker dat er iemand mee werkt die weet hoe zo’n machine bediend moet worden. Dat geeft niet alleen een veilig gevoel, maar ook zekerheid dat het eindresultaat schitterend is!

Lees ook
no image set
Bandenkraan
no image set
Stapelaar
no image set
Bouwliften
no image set
Schrobmachine
no image set
Werktuigen
no image set
Bouwkraan
no image set
Torenkraan
no image set
Borstelmachine
no image set
Buismotor
no image set
Palletwagen
no image set
Buismotoren
no image set
Verhuislift