Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Schrobmachine

Waar geleefd en gewerkt wordt moet op z’n tijd ook worden schoongemaakt. In een woonhuis of een klein bedrijfspand volstaat het om zelf aan de gang te gaan met een stofzuiger en een natte dweil (of daar een schoonmaker voor in te huren), maar bij grotere gebouwen is dat veel te kostbaar. Daarom is er ooit een knappe kop geweest die de schrobmachine heeft bedacht. Het apparaat maakt schoon, is in verschillende formaten en types verkrijgbaar en is het beste te omschrijven als een veegwagen voor binnen.

Zoals gezegd zijn schrobmachines er in verschillende soorten en maten. De grotere modellen worden het meest gebruikt. Immers, ten opzichte van een ‘normale’ schoonmaker heeft een kleine schrobmachine niet zoveel voordelen. Dat wordt heel anders als het een machine is die groter is en een heel aantal schoonmakers vervangt. Minder loonkosten, efficiënter werk en bediend door één persoon.

Aan de onderkant van het gamma van veel schrobmachinefabrikanten staan modellen ter grootte van een compacte stofzuiger. Aan de machine is een steel bevestigd, waarmee deze kan worden voortbewogen. Dankzij de zwenkwieltjes (waar deze modellen meestal mee zijn uitgerust) is manoeuvreren heel eenvoudig. Duurdere en krachtigere modellen zijn een stuk duurder en zwaarder. Degene die ‘m bedient loopt erachter en duwt de machine voort. De borstel is al vrij breed, tussen de veertig en zestig centimter in doorsnede.

Weer een slag groter, krachtiger, zwaarder en duurder zijn de schrobmachines waarbij de bestuurder er bovenop zit. Deze machines zijn vaak uitgerust met meerdere borstels en hebben een ingebouwd schoon- en vuilwatersysteem. Qua afmetingen zijn dit dan ook stevige apparaten, wat ook blijkt uit de borstel- en zuigmondbreedte. Die liggen bij deze types rond de 80 en 120 centimeter.

Lees ook
no image set
Torenkraan
no image set
Kniklader
no image set
Buismotor
no image set
Bouwliften
no image set
Bandenkraan
no image set
Palletwagen
no image set
Werktuigen
no image set
Bouwkraan
no image set
Buismotoren
no image set
Stapelaar
no image set
Verhuislift
no image set
Borstelmachine