Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Buismotoren

Buismotoren worden met name ingezet voor het openen of sluiten van raamdecoraties zoals rolgordijnen of zonwering. Men opent of sluit dus de zonwering of raamdecoratie niet met de hand (soms alleen in noodgevallen) maar maakt gebruik van een elektrisch aangedreven motortje dat zich in de buis van het rolgordijn of de zonwering bevindt. De werking van de buismotor is te vergelijken met die van een blokmotor. Het enige verschil is de plaats waar het motortje zijn werk doet.

Een voordeel van de buismotor is dat het apparaatje van buitenaf niet zichtbaar is. Naast dit voordeel kent de buismotor echter ook een nadeel. Men kan de buismotor maar beperkt gebruiken. Met andere woorden een buismotor is niet geschikt om frequent te worden gebruikt. Per etmaal mag men niet meer dan acht bewegingen uitvoeren waarbij zowel het openen als het sluiten van het systeem elk als één beweging wordt gerekend. Na elke beweging dient de motor in ruststand te blijven voor een half uur. Wanneer men van deze regels af zou wijken dan zou de buismotor te warm worden en thermisch uitschakelen.

Na een thermische uitschakeling dient men wederom een half uur tot wellicht veertig minuten te wachten voordat de motor weer kan worden gebruikt. Echter door te vaak thermisch uit te schakelen kan de buismotor ernstig beschadigd worden.

Er zijn twee type buismotoren in de handel verkrijgbaar te weten: de 230 volt en de 400 volt uitvoering die afhankelijk van de afmeting en de toepassing van het systeem kunnen worden gebruikt.

Lees ook
no image set
Schrobmachine
no image set
Palletwagen
no image set
Torenkraan
no image set
Buismotor
no image set
Borstelmachine
no image set
Bouwkraan
no image set
Verhuislift
no image set
Werktuigen
no image set
Kniklader
no image set
Bandenkraan
no image set
Bouwliften
no image set
Stapelaar