Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Borstelmachine

In ons leven maken we heel wat schoon. Vaak wordt er elke week wel ’n wasmachine gevuld, dagelijks afgewassen en eens in de zoveel dagen het huis gepoetst. Bij zwaardere klussen worden vaak borstels gebruikt, variërend van zachte borstels met haren tot praktisch onverslijtbare staalborstels. Een ieder die wel ‘ns met zo’n ding heeft gewerkt weet dat het knap vermoeiend is om daar een tijd mee te werken. Kon dat maar makkelijker…

En dat kan: dankzij borstelmachines hoef je niet langer zelf heen en weer met een borstel. Je laat het karwei simpelweg over aan een speciaal stukje gereedschap. Qua formaat zijn er veel verschillen tussen de producten die je kunt aanschaffen. Er zijn kleine borstelmachines, vaak zo groot als een gemiddelde slijptol (waar ze bovendien ook ontzettend op lijken), maar grotere versies bestaan ook. In de meeste gevallen is de borstel verwisselbaar. Op die manier kun je variëren tussen grove en fijne borstels (net als met schuurpapier op een schuurmachine) en is het mogelijk om versleten borstels te vervangen. Een simpel model kost al snel twee- à driehonderd euro, losse borstels zijn voor ongeveer ’n tientje te koop.

De hierboven beschreven borstelmachine is echter nog maar één apparaat dat deze naam draagt. Bij agrariërs zal de term borstelmachine eerder geassocieerd worden met een grote machine die aan een tractor is te koppelen. Deze maakt vervolgens geoogste gewassen (zoals aardappels) schoon en borstelt alle aarde er van af. Daarnaast zijn er nog grotere machines (formaatje bedrijfshal) met hetzelfde doel, maar met veel meer functies en kwaliteiten. Die zijn echter alleen geschikt voor groentetelers die per jaar vele tonnen omzetten.

Lees ook
no image set
Verhuislift
no image set
Buismotor
no image set
Palletwagen
no image set
Bandenkraan
no image set
Torenkraan
no image set
Schrobmachine
no image set
Kniklader
no image set
Bouwkraan
no image set
Stapelaar
no image set
Bouwliften
no image set
Buismotoren
no image set
Werktuigen