Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Buismotor

Een buismotor wordt voornamelijk toegepast in zonweringen of raamdecoratie die voorzien is van een elektrische bediening. Dit wil zeggen dat het open en het sluiten van de zonwering of raamdecoratie niet handmatig maar met behulp van een elektrisch aangedreven motortje gebeurt. Dit motortje bevindt zich, in tegenstelling tot een blokmotor die op de draaibuis zit gemonteerd, aan de binnenzijde van deze buis. Men heeft hier dus te maken met een zeer compact motortje dat in de aandrijfas van het systeem wordt ingebouwd. De buismotor zit dus goed in het systeem weggewerkt en is niet zichtbaar vanaf de buitenzijde. Een buismotor is nagenoeg vrij van onderhoud.

De buismotor is weliswaar keurig aan het zicht onttrokken toch kent deze motor ook een aantal nadelen. De buismotor is niet geschikt voor frequent gebruik. Dit houdt in dat men niet meer dan acht niet aaneengesloten bedieningen per etmaal mag uitvoeren. Hierbij worden overigens het openen en het sluiten elk als één beweging beschouwt. Tussen twee bewegingen dient de motor gedurende dertig minuten niet te worden gebruikt zodat deze kan afkoelen. Zou men de buismotor vaker gaan gebruiken dan treedt er oververhitting op en zal de motor zichzelf thermisch uitschakelen. Na een half uur tot veertig minuten kan men de buismotor dan pas weer gaan gebruiken. Door te vaak thermisch uitschakelen kan een buismotor ernstige schade oplopen.

Buismotoren zijn verkrijgbaar in twee uitvoeringen: een 230 en een 400 volt variant. Welk type men neemt is afhankelijk van de afmeting of de toepassing van het systeem.

Lees ook
no image set
Torenkraan
no image set
Bandenkraan
no image set
Werktuigen
no image set
Verhuislift
no image set
Palletwagen
no image set
Borstelmachine
no image set
Bouwliften
no image set
Buismotoren
no image set
Stapelaar
no image set
Kniklader
no image set
Bouwkraan
no image set
Schrobmachine