Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Water

Water is een chemische verbinding die bestaat uit een zuurstof atoom en twee waterstofatomen (H2O). In de natuur kan men water in drie verschillende fasen aantreffen namelijk als vloeistof, gas of in een vaste vorm (ijs). Bij kamertemperatuur heeft het vloeibare water geen echte kleur of geur. Voor al het leven op aarde geldt dat het voor het grootste deel uit water bestaat en dat het eveneens afhankelijk is van water. Zonder de aanwezigheid van water zou er waarschijnlijk niet eens leven mogelijk zijn op aarde.

 

water

 

In het dagelijks leven speelt water een belangrijke rol. Men gebruikt het niet alleen om te drinken, drank of voedsel mee te bereiden maar ook om zich mee te wassen en de directe leefomgeving mee te reinigen. Het beschikken over voldoende schoon water is dus uiterst belangrijk. In de westerse wereld vindt men daarom in nagenoeg elke woning diverse wateraftappunten. Overal in huis kan men zonder veel moeite te hoeven doen beschikken over schoon (vaak zowel warm als koud) water.

In onze moderne maatschappij loost men echter ook grote hoeveelheden afvalwater. Dit wordt door het waterzuiveringsbedrijf echter weer grondig schoongemaakt waardoor het wederom kan worden aangeboden als drinkwater. Het water wordt via allerlei leidingen vanaf het punt waar het water wordt gewonnen naar woningen, instellingen en bedrijven gevoerd. Binnen in deze gebouwen lopen eveneens weer leidingen om het water binnenshuis te kunnen transporteren. Na gebruik zal het afvalwater weer via een rioolstelsel worden afgevoerd om te worden gereinigd. Hiermee is de cyclus dus rond.

Lees ook
zwemvijver
Zwemvijver
boordstenen zwembad
Boordstenen zwembad
damwand zwembad
Damwand
zwembad
Zwembad
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?
plafond vernieuwen woonkamer
Plafond vernieuwen
vocht in huis
Vochtproblemen in huis
isolatie woning
Woning isoleren
dak isoleren langs binnen
Dak isoleren langs binnen
Spanplafond