Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Boordstenen zwembad

Boordstenen hebben doorgaans als belangrijkste functie om de rand van het zwembad te versterken. Bovendien kunnen ze voorkomen dat bijvoorbeeld het zwemwater in de tuin terecht komt. Verder kunnen boordstenen tevens als decoratie van het zwembad dienen.

Steeds meer mensen willen een zwembad in hun tuin aanleggen. Elk van hen heeft weer een eigen idee over hoe het bad en de tuin er uit moeten zien. Hierdoor zal niet iedereen gebruik maken van dezelfde materialen. Boordstenen zijn echter in diverse kleuren, maten en vormen te verkrijgen zodat er voor elk wat wils te koop is.

 

boordstenen zwembad

 

Na het opbouwen van het bad maken de boordstenen het geheel helemaal af. De boordstenen kunnen echter pas worden geplaatst wanneer het beton waarvan het zwembad is gemaakt volledig is uitgehard. Dit kan soms wel een week of nog langer duren. Aangezien de boordstenen constant te zien zijn moet men wel erg secuur te werk gaan. Het oog wil immers ook wat. Men kan daarom het beste eerste touwen uitzetten die aangeven waar de stenen moeten worden gelegd. Op die manier voorkomt men dat de boordstenen tijdens het bouwen scheef komen te staan. Verder moet men er zorg voor dragen dat de boordstenen ook waterpas worden geplaatst. Men kan ervoor kiezen om de boordstenen op een laag cement te plaatsen en ze met cement te voegen. Maar het is ook mogelijk om voor het voegen een betonlijm te gebruiken. De afstand tussen de boordstenen moet eveneens gelijk zijn om zo een verzorgd aanzicht te creëren.

Lees ook
zwembad
Zwembad
zwemvijver
Zwemvijver
water
Water
damwand zwembad
Damwand
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?
plafond vernieuwen woonkamer
Plafond vernieuwen
vocht in huis
Vochtproblemen in huis
isolatie woning
Woning isoleren
dak isoleren langs binnen
Dak isoleren langs binnen
Spanplafond