Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Verbouwen met een budget

Bent u van plan om uw huis eens flink aan te pakken en de boel te verbouwen, maar wilt u deze verbouwing niet te duur uit laten vallen? Begrijpelijk! Wij geven u tips om te besparen op uw verbouwing, zodat u deze renovatie toch door kan laten gaan.

Plan een ruim budget
Wanneer u gaat verbouwen, is het uiterst belangrijk om een budget op te stellen. Op deze manier voorkomt u impulsaankopen en zullen de kosten een stuk lager uitpakken. Daarnaast moet u er ook rekening mee houden dat u niet van alle materialen en inrichting heft goedkoopste kunt krijgen. Hou dus uw budget niet te laag en neem eerder de gemiddelde prijs.

Plan daarnaast ook ongeveer 10% extra in voor onvoorziene uitgaven. U kunt aan het eind beter iets overhouden, dan halverwege de verbouwingen moeten stoppen omdat u niet genoeg budget meer heeft.

verbouwen met een budget

 

Vergelijken!

Wanneer u de aannemer gaat kiezen, kijk dan vooral niet naar 1 aannemer. Het kan geen kwaad om bij drie verschillende aannemers een offerte aan te vragen. Nadat u deze offertes hebt gekregen, kunt u beter niet blindweg afgaan op de goedkoopste. Vergelijk goed welke werken en materialen inbegrepen zijn in zijn offerte, want de ene aannemer heeft sommige elementen meegenomen, de andere niet. Klik hier om met 1 aanvraag tot maximaal 5 gratis offertes te ontvangen.

Vergelijk daarnaast ook renovatieleningen, wanneer u een lening nodig heeft voor uw verbouwing. Zo kunt u voorkomen dat u een te hoge rente voor uw lening betaalt.

 

Subsidies

In veel gemeenten is het mogelijk om in aanmerking te komen voor een subsidie of premie wanneer u gaat verbouwen. Check dus altijd of u in aanmerking komt voor subsidies. Dit kan u namelijk helpen om een hoop geld te besparen. Subsidies krijgt u vooral voor energievriendelijke verbouwingen.

 

Doe het zelf?

Als u zelf heel handig bent, kan het voordeliger uitpakken om zelf eens te gaan klussen. Misschien hebt u wel familieleden of kennissen die heel handig zijn, waardoor u werkuren kan besparen van de aannemers.
Let op! Door zelf te gaan klussen kan de verbouwing wel langer duren dan in eerste instantie gepland is. Hebt u zelf niet zoveel ervaring met klussen? Laat het dan vooral over aan de ervaren stielmannen. Mocht er wanneer u zelf gaat klussen iets fout gaan, kunnen de kosten om dit te herstellen alleen maar hoger oplopen.

 

Bespaar op uw keuze

Wees tijdens uw materiaalkeuze niet te veeleisend. Natuurlijk is eikenhout prachtig, maar beukenhout is net wat goedkoper en daarnaast van betere kwaliteit. Investeer niet in luxe die niet per se nodig is, maar ga voor een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Bovendien, mocht u het materiaal niet mooi vinden, doet een likje verf wonderen!

Daarnaast is het soms voordeliger om uw spullen aan te schaffen bij de aannemer in plaats van bij de bouwmarkt, omdat de aannemer vaak kortingen krijgt die u niet krijgt. Informeer hier eens over bij uw aannemer en zorg ervoor dat uw aannemer niet met het voordeel van de korting gaat lopen.

Wanneer het om meubelen gaat, kunt u best niet naar interieurtrends kijken die maar tijdelijk zijn. Zoek naar meubelen die tijdloos zijn, zodat u niet om de 5 jaar uw huis hoeft te verbouwen of her in te richten.

 

Wees flexibel

Mocht uw verbouwing dan toch wat duurder uitvallen en raakt uw budget op, wees dan zo flexibel om het wat te laten rusten. Verbouw de dingen later die ook tot later kunnen wachten. Zo kunt u weer sparen totdat u weer genoeg budget heeft om de verbouwingen voort te zetten.

Wij hopen met deze tips u wat geld te besparen! Nog wat advies: het is even doorzetten en niet alles zal mee zitten, maar kijk uit naar het eindresultaat! Eindelijk kunt u wonen in het huis van uw dromen.

Lees ook
camerabewaking
Camerabewaking tips, info en wetgeving.
hoe renovatie financieren
Hoe kan je jouw renovatie financieren?
de juiste prijs voor je woning
De juiste prijs voor je woning
badkamer vernieuwen
Kostprijs van een badkamerrenovatie
dakisolatie premies frontpage
Dakisolatie: premies en subsidies
carport vergunning
Carport: vergunning nodig?
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?
plafond vernieuwen woonkamer
Plafond vernieuwen
vocht in huis
Vochtproblemen in huis
isolatie woning
Woning isoleren