Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Camerabewaking tips, info en wetgeving.

Waarop moet je letten als je kiest voor een camerabewakingssysteem? Er zijn een aantal factoren die belangrijk kunnen zijn. We geven enkele tips mee zodat je je al een idee kan vormen op welke zaken je dient te letten bij het gebruiken van bewakingscamera’s.

Draadloze camerabewaking is zeker een pluspunt ten opzichte van bekabeling. Het is moeilijker om deze te saboteren en veel makkelijker om te installeren.

Bewakingscamera’s moeten uiteraard ook waterdicht zijn zodat ze kunnen weerstaan aan de weersinvloeden. De camera plaats je best op een locatie waar veel zonlicht is, maar er mag geen direct zonlicht op de camera zijn. Let ook op voor tegenlicht en spiegelingen die de kwaliteit van de beelden kunnen verminderen.

Wie camera’s wenst te installeren, let er best ook op dat deze gevoelig zijn voor daglicht en nachtlicht en beschikken over bewegingssensoren zodat een volledig oppervlakte kan worden opgenomen.
De apparatuur dien je op een veilige en onzichtbare plaats te bewaren.

De plaatsing van de bewakingscamera’s doe je best op redelijke hoogte zodat er niets kan komen te staan dat het beeld kan belemmeren. Test regelmatig of de kwaliteit van de opgenomen beelden nog goed zijn en test ook de algemene werking van de camera. Zorg ook voor backups van uw opnames op een aparte locatie.

 

Camera’s en wetgeving.

Wie camera’s installeert moet sowieso voldoen aan de privacywet, maar weet dat er ook een camerawet is. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen locatie die toegankelijk zijn voor het publiek (winkelruimtes) en besloten ruimtes (private eigendommen).

Ook moet de installatie van bewakingscamera’s gevolgd worden door de registratie ervan, wat online kan gebeuren. Een uitzondering zijn de camera’s die je binnenshuis plaatst.
Meer informatie over de wetgeving kan je terugvinden op de website belgium.be, of op de website
gegevensbeschermingsautoriteit.be.

Lees ook
Nette voortuin
De juiste prijs voor je woning.
inbraakbeveiliging
Beveiliging van een terrein
berekening maken met rekenmachine
Hoe kan je jouw renovatie financieren?
carport-voorbeeld
Carport: vergunning nodig?
alarmsysteem
Je woning beter beveiligen, hoe begin je er aan?
Woning op sleutel beveiliging
Inbraakbeveiliging: Mechanische maatregelen.
badkamer met douche op stang
Kostprijs van een badkamerrenovatie
inbraakbeveiliging
Inbraakbeveiliging: Voorkom woninginbraak.
dakisolatie premies frontpage
Dakisolatie: premies en subsidies
alarmsysteem
Alarmsystemen: Vraag en Antwoord.
budget voor verbouwing berekenen
Verbouwen met een budget
Rookmelder
Brandbeveiliging.