Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Beveiliging van een terrein

Voor veel bedrijven en andere organisaties blijft het beveiligen van een bedrijf een belangrijk bedrijfsonderdeel. Vaak om onbevoegden buiten de poorten te houden of bepaalde personen de toegang te ontzeggen tot een ruimte.
Echter gaat dit in de praktijk nog geregeld mis, vooral buiten de kantoor of werkuren wanneer er geen aanwezigheid is. Dit geldt zeker ook voor particulieren. Vaak is er een gebrekkige beveiliging of zelfs helemaal geen beveiliging aanwezig!

 

beveiliging van terrein

 

Bedrijfsbeveiliging

Wanneer je het een indringer zo onaantrekkelijk mogelijk wilt maken dan zul je moeten zorgen voor veel obstakels zoals licht, hekwerken en een goede opvolging. Er zijn veel bedrijven die hier een totaal oplossing in kunnen aanbieden zodat niet alleen het hekwerk er staat maar een totale toegangscontrole is ingericht.

Van enkel een hekwerk schrikt een indringer niet meer, zelfs niet wanneer deze onder stroom is gezet. Er zijn verscheidene fases welke doorlopen moeten worden om je beveiliging te optimaliseren.Afschrikmoment: Een hekwerk zorgt ervoor dat een eventuele inbraakpoging onaantrekkelijker word gemaakt. Potentiële indringers zien al snel minder kansen op een onopvallende indringing.

  • Detectie: Als een inbreker is gespot dan zal deze meestal de benen nemen. Lichtpunten op de juiste plekken in combinatie met een camerasysteem is dan ook een must!
  • Vertraging: Een indringer wil snel weg kunnen zijn voor het geval hij wordt waargenomen. Wanneer dit wordt bemoeilijkt door bijvoorbeeld automatische afsluiting dan zal een inbreker afgeschrikt worden door de mogelijke gevolgen.
  • Opvolging: Wanneer de opvolging goed is ingericht en eventuele hulpdiensten snel ter plaatse kunnen zijn dan is de uiteindelijke kans op vervolging groter.
  • Toegangscontrole: Een goed toegangscontrole zorgt ervoor dat u zich precies bewust bent wie er zich op het terrein bevindt.

 

Zorg voor de juiste verlichting!

Een andere belangrijke schakel in de beveiliging van je bedrijf is de juiste verlichting. Een goede gelijkmatige verlichting zorgt ervoor dat het overzicht over je bedrijfsterrein continu gewaarborgd is. Waar oude natriumlampen vaak “hotspots” creëren voorkom je dit het installeren van LED verlichting op je terrein.

Ook thuis wil je de beveiliging natuurlijk op orde hebben. De bovenstaande oplossingen zijn dan vaak geen oplossing (uitzonderingen nagelaten). Dat wil echter niet zeggen dat je niks kan doen. Veel mensen hebben al een alarmsysteem welke geactiveerd wordt wanneer er een indringer is. Daarnaast kan bijvoorbeeld een waakse hond ook goed werken als afschrikmiddel.

 

Lees ook
organisatorisch beveiligen
Inbraakbeveiliging: organisatorische maatregelen.
mechanische veiligheid
Inbraakbeveiliging: Mechanische maatregelen.
camerabewaking
Alarmsystemen (elektronische maatregelen)
huis beveiligen
Je woning beter beveiligen, hoe begin je er aan?
brandveiligheid
Brandbeveiliging.
alarmsystemen
Alarmsystemen: Vraag en Antwoord.
camerabewaking
Camerabewaking tips, info en wetgeving.
inbraakbeveiliging
Inbraakbeveiliging: Voorkom woninginbraak.
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?
plafond vernieuwen woonkamer
Plafond vernieuwen