Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Veranda bouwen

Een veranda wordt tegenwoordig steeds vaker aangeduid als een terrasoverkapping. Het is een overkapping aan de voor- of achterkant van een woning. Meestal wordt een veranda echter aan de kant geplaatst waar men de meeste zon heeft.

Bouwde men vroeger een veranda meestal van hout, heden ten dage zijn er ook metalen en kunststof varianten te zien. Ze zijn tegenwoordig te koop als zelfbouwpakket zodat het nog eenvoudiger wordt om snel een veranda te kunnen plaatsen. Er zijn bedrijven die een veranda op maat aan kunnen leveren. Sommige bedrijven zullen, desgewenst, de veranda ook nog plaatsen. Uieraard kan daar een meerprijs voor worden geregeld.

Maar voor echte doe-het-zelvers is een kant en klare veranda geen uitdaging meer. Zij maken er één helemaal zelf. Ze maken de bouwtekening, kopen het materiaal en nadat alles op maat is gemaakt wordt de veranda dan eigenhandig in elkaar gezet. Dit gebeurt dan zoals zij dat in gedachten hadden.

Van welke materiaal de veranda wordt is afhankelijk van de persoonlijke smaak en van de eisen die aan het materiaal worden gesteld. Kunststof of aluminium zien er weliswaar minder natuurlijk uit maar hebben wel minder onderhoud nodig dan bijvoorbeeld hout. Besluit men toch om hout te gaan gebruiken voor de bouw van de veranda dan dient dit te worden behandeld met bijvoorbeeld beits. Op die manier is het minder kwetsbaar voor weersinvloeden als regen en vorst. Men kan ook gebruik maken van geïmpregneerd hout. Dit hout is reeds voorbehandeld met impregneermiddel en kan direct worden gebruikt.

 

Online offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

 

 

 

 

 

Lees ook
metselverbanden
Metselverbanden
schilderen onderhoud
Onderhoudsplan
tuinhuis bouwen
Tuinhuis bouwen
keerwand
Keerwanden
houten constructie
Houtskeletbouw
kippenhok
Kippenhok bouwen
modern bouwen
Modern bouwen
bouwen
Bouwen
Cementsluier
bouw in de zomer
Bouw tijdens de zomer!
Sloopwerken
gipsblok
Blokkenspel