Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Bouwen

Al jong beginnen kinderen met allerlei dingen te bouwen. Vaak zijn dat eenvoudige dingen zoals een blokkentoren of een speelhut. Maar ook later besluiten veel mensen om te gaan bouwen. Dan echter niet met blokken maar met echt bouwmateriaal. Ze bouwen huizen, kantoren, winkels, torens, enzovoorts. We leven immers in een gebouwde maatschappij waar vrijwel alles door mensen is geconstrueerd.

Maar of men nu met blokken een toren bouwt of dat met echte stenen wil doen, het bouwwerk moet stevig komen te staan en mag niet omvallen. Hoewel dit heel eenvoudig klinkt, levert het vaak toch een heleboel reken- en denkwerk op voordat er aan de daadwerkelijke bouw kan worden begonnen. In tegenstelling tot een blokken bouwwerk heeft een echt gebouw een goede fundering nodig. Dit si het gedeelte dat deels ondergronds ligt en waaraan het gebouw min of meer zit vastgemaakt. Op die manier staat het gebouw steviger en is de kans op verzakkingen of inzakkingen tot een minimum teruggebracht.

Men kan bouwen met allerlei materialen. Toch zijn er een aantal die het meest worden gebruikt zoals beton, steen, hout, staal, kunststof en glas. Welk van deze materialen voor een klus worden gebruikt hangt van veel verschillende factoren af. Allereerst is het belangrijk om te kijken welke functie het materiaal in het bouwwerk heeft. Voor stevigheid kan men immers beter beton en/of staal gebruiken in plaats van glas. Terwijl glas juist weer ideaal is als lichtvanger in een gebouw. Verder is de duurzaamheid van materialen belangrijk bij de keuze.

Lees ook
metselverbanden
Metselverbanden
modern bouwen
Modern bouwen
Sloopwerken
gipsblok
Blokkenspel
keerwand
Keerwanden
schilderen onderhoud
Onderhoudsplan
houten constructie
Houtskeletbouw
tuinhuis bouwen
Tuinhuis bouwen
Cementsluier
kippenhok
Kippenhok bouwen
veranda voorbeeld
Veranda bouwen
bouw in de zomer
Bouw tijdens de zomer!