Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Modern bouwen

In tegenstelling tot een halve eeuw geleden is het bouwen van huizen en gebouwen nu meer dan alleen een bouwsel neerzetten dat functioneel was. Tegenwoordig zijn de toverwoorden in de bouw duurzaamheid en energiebesparend. Bovendien willen steeds meer mensen enige vorm van wellness in huis hebben.

Het modern bouwen legt zich vooral toe op het zuinig omgaan met energie. Goede isolatie is daarom er belangrijk evenals het gebruik maken van zoveel mogelijk natuurlijk licht (maar wel met vensters waarin isolatieglas is geplaatst) om zo elektriciteit te besparen. Echter een goede isolatie en tochtwering zorgt ervoor dat men ook een deugdelijk ventilatiesysteem dient aan te leggen. De lucht in de woning kan immers niet meer langs allerlei gaten en kieren van binnen naar buiten en omgekeerd. Om het warmteverlies te beperken kan men bij het ventileren gebruik maken van warmterecuperatie. Dit wil zeggen dat de warmte uit de lucht wordt gehaald die de woning verlaat en wordt toegevoegd aan de lucht die de woning weer binnen gaat. Op deze manier wordt de lucht wel ververst maar blijft de warmte binnen. De verwarmingsinstallatie hoeft dus minder hard te stoken voor een behaaglijke sfeer.

Een ander aspect van het modern bouwen is de aanwezigheid van zogenaamde wellness in huis. Men wil bijvoorbeeld een sauna of een bubbelbad in hun woning bouwen om van tijd tot tijd lekker te kunnen ontspannen. Uiteraard wordt er bij deze voorzieningen eveneens rekening gehouden met energie besparende mogelijkheden. Men kan bijvoorbeeld zonnecellen gebruiken om het badwater te verwarmen.

Lees ook
no image set
Tuinhuis bouwen
no image set
Keerwanden
no image set
cementsluier
veranda voorbeeld
veranda bouwen
no image set
onderhoudsplan
no image set
Sloopwerken
houten constructie
Houtskeletbouw
no image set
Metselverbanden
no image set
Kippenhok bouwen
no image set
Bouw tijdens de zomer!
bouwen
Bouwen
no image set
Blokkenspel