Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Carport plaatsen: praktische tips

Alvorens je op zoek gaat naar een vakman of een carportkit om deze zelf te plaatsen, is het handig als je al eens voor jezelf nagaat wat voor soort carport je wilt. Lees dit artikel even door om inspiratie op te doen en hopelijk heb je dan al iets in gedachten.

Geen nood: als de prijs toch te hoog uitkomt, kan je nog steeds je mening aanpassen. Informatie over prijzen kan je hier terugvinden.

 

carport praktische tips

 

Losstaande carport of carport aan je gevel bevestigen? Deze vraag kan belangrijk zijn om al dan niet te weten te komen of een stedenbouwkundige vergunning zal moeten aanvragen.
Hoe groot moet de carport zijn? Moeten er twee auto’s onder kunnen staan of slechts 1? Hou er ook rekening mee dat je voldoende ruimte moet overhouden om je deuren te kunnen openen.

Beschik je al over een ondergrond die stevig genoeg is? Denk voldoende na over de structuur, ondergrond, materialen, dakbedekking en de hellingsgraad (voor afwatering) die je wenst te gebruiken. Denk ook na over de materialen die je wilt kiezen. Om je te helpen hebben we reeds geschreven over houten carports, aluminium carports maar ook materialen voor dakbedekking van je carport.

Plaats je de carport zelf, maak je deze zelf op maat (Lees onze tip onderaan deze pagina als dit je voorkeur geniet) of verkies je er voor om een aannemer aan te spreken? Een carport op maat laten maken kan je zelf doen, of vragen aan je aannemer dat hij dit voor je doet. Zo kan je de zijkanten van de carport afschermen of laten voorzien van een poortje of parkeerpaaltje.

Een andere mogelijkheid is natuurlijk een bouwpakket te kopen die je zelf in elkaar kan steken. Het zal dan geen uniek model zijn, maar pakketten die je enkel moet vasthechten zal een stuk goedkoper zijn.

 

Carport zelf bouwen

Een carport kopen kan je eenvoudig via internet doen, bijvoorbeeld bij Makro of Brico. De meeste doe-het-zelf pakketten zullen veelal goedkoper uitvallen dan een op maat gemaakte carport door een vakman.

Het voordeel van deze pakketten is dat ze opgebouwd zijn uit stukken die snel in elkaar kunnen gestoken worden zodat je daar tijd op wint. Enige handigheid is natuurlijk altijd vereist.
Het nadeel is dat deze wellicht niet zo lang zullen meegaan dan een carport die door een ervaren aannemer wordt geplaatst. Ook zal je merken dat een houthandelaar wellicht een duurdere prijs zal vragen voor de materialen dan het hele doe-het-zelf pakket, maar de kwaliteit is deze prijs meestal wel waard.

Voordelen van dit pakket:

  • Tijd besparen: alles is stap voor stap uitgelegd: Plannen en projecten zijn makkelijk te volgen dankzij de handleidingen.
  • Geld besparen: omdat je de carport zelf bouwt.
  • Voor elk niveau, ook voor de startende doe-het-zelvers!

 

Tip: Prijzen vergelijken

Een carport plaatsen laat je best over aan een professional. Zo ben je zeker van kwaliteit en een mooi eindresultaat. Vergelijk ook verschillende prijsvoorstellen. Zo kies je het aanbod dat het best past bij jouw specifieke situatie en wensen. Vrijblijvend offertes op maat aanvragen kan via onderstaand offerteformulier.

 

 

Online offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

 

 

 

 

 

Lees ook
carports
Carport: Dit moet je er van weten
carport houten
Carport materialen: Houten carport
carport aluminium
Carport materialen: Aluminium carport
carport-auto
Kostprijs van een carport
carport plexiglas
Carport materialen: Glas en Plexiglas
carport bedekking
Carport: dakbedekking kiezen
carport vergunning
Carport: vergunning nodig?
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?
plafond vernieuwen woonkamer
Plafond vernieuwen
vocht in huis
Vochtproblemen in huis