Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Carport materialen: Glas en Plexiglas

Het mag duidelijk zijn dat de structuur van een carport altijd zal bestaan uit een materiaal dat stevig genoeg is om jaren te blijven staan. Denk dan maar aan hout, metaal of aluminium. Als afwerking heb je natuurlijk wel nog de mogelijkheid om de carport te voorzien van Glas of Plexiglas.

 

 

carport plexiglas

 

Plexiglas

Plexiglas is een transparante thermoplastische kunststof die ook gekend staat als acrylaat. Het laat ongeveer 90% van het licht door en daarmee laat het zelfs meer licht door dan normaal glas.

Bijkomende voordelen van plexiglas is dat het niet versplintert en lichter is van materiaal dan glas. Daarbij komt echter wel dat het materiaal minder hittebestendig is, gevoeliger is voor krassen en UV-licht kan doorlaten tenzij deze behandeld wordt.

Het is een goedkoper alternatief dan glas en is licht van materiaal waardoor het dus eenvoudiger te plaatsen is. Naast plexiglas zijn er nog andere materialen die lijken als verhard plastic en gebruikt kunnen worden om het dak van je carport te bedekken. Die hebben dan ook hun eigenschappen, maar je kan hier best eens naar informeren bij de vakman die je wenst aan te stellen voor de plaatsing van je carport.

 

Glas

Glas is een relatief zwaar materiaal, maar het zorgt voor een natuurlijke lichtinval. Er zal een stevige draagconstructie nodig zijn waardoor een metalen structuur de meest populaire keuze is. Met metaal is het mogelijk om een unieke vorm en design aan de structuur te geven. De metalen constructie kan eender welke kleur uit het RAL-gamma zijn.

Er zal veelal gebruik worden gemaakt van veiligheidsglas omdat deze steviger zijn en niet zo snel breken. Het glas zelf kan ook gekleurd zijn.
Onderhouden zal wel nodig zijn omdat vuiltjes snel zichtbaar zijn. Eens grondig afkuisen zal dus wel nodig zijn om te vermijden dat het vuil zich teveel vastzet.

Het spreekt voor zich dat een carport uit glas niet de goedkoopste keuze zal zijn, maar je krijgt daar wel iets moois voor in de plaats.

 

Tip: Prijzen vergelijken

Een carport plaatsen laat je best over aan een professional. Zo ben je zeker van kwaliteit en een mooi eindresultaat. Vergelijk ook verschillende prijsvoorstellen. Zo kies je het aanbod dat het best past bij jouw specifieke situatie en wensen. Vrijblijvend offertes op maat aanvragen kan via onderstaand offerteformulier.

 

 

Online offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

 

 

 

 

 

Lees ook
carport aluminium
Carport materialen: Aluminium carport
carport vergunning
Carport: vergunning nodig?
carport-auto
Kostprijs van een carport
carports
Carport: Dit moet je er van weten
carport bedekking
Carport: dakbedekking kiezen
carport houten
Carport materialen: Houten carport
carport praktische tips
Carport plaatsen: praktische tips
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?
plafond vernieuwen woonkamer
Plafond vernieuwen
vocht in huis
Vochtproblemen in huis