Luchtontvochtigers: Luchtvochtigheid in huis verlagen

Een luchtontvochtiger is een toestel dat gebruikt wordt om de luchtvochtigheid in huis te verlagen of op een aangenaam peil te houden. Alle vochtige lucht in de ruimte wordt opgezogen en de lucht wordt gefilterd. Luchtontvochtigers worden dan ook vaak gebruikt in vochtige ruimtes zoals de badkamer om schimmelvorming tegen te gaan.

Bij het kopen van een luchtontvochtiger is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de ruimte waarin het toestel zal geplaatst worden. Een luchtontvochtiger met een te lage capaciteit zal immers veel langer moeten aanstaan om de hele ruimte te ontvochtigen.

Een kleine luchtontvochtiger kan perfect geschikt zijn voor een slaapkamer, badkamer en zelfs de kelder van uw woning. Heb je echter tijdens een nieuwbouw last van overtollig vocht? Dan schakel je het best een bouwdroger in om de woning uit te drogen binnen redelijke termijn.

De werking van een luchtontvochtiger

Luchtontvochtigers zullen de vochtdeeltjes uit de lucht halen, het vocht zal zich hechten aan het koude oppervlak van de verdamper. Het vocht wordt opgevangen in een kleine lekbak die manueel kan geleegd worden. Er bestaan ook systemen die aan de afvoerleiding kan gesloten worden, zodat manueel legen zelfs niet meer hoeft.

Een luchtontvochtiger werkt niet constant, ze zijn voorzien van sensors die de luchtvochtigheid meten en pas in werking treden wanneer de luchtvochtigheid te hoog is.

Luchtontvochtiger kopen

Aandachtspunten bij het kopen van een luchtontvochtiger zijn er zeker ook. Aangezien de meeste toestellen elektrisch zijn, dien je te kijken naar het energieverbruik van de ontvochtiger. Wil je het toestel in meerdere ruimtes gebruiken? Dan moet je kijken of het toestel makkelijk verplaatst kan worden.

De capaciteit is ook van belang, je wilt immers niet dat een toestel te lang staat te draaien omdat de ruimte te groot is om te ontvochtigen. Tot slot moet je er ook rekening mee houden dat een ontvochtiger regelmatig moet onderhouden worden. Indien het toestel kan aangesloten worden op de afvoerleiding zal het onderhoud beperkter zijn. Ook dit kan je keuze bepalen.

Luchtontvochtiger prijs

De prijs van een luchtontvochtiger zal afhankelijk zijn van de capaciteit die deze bevat. Een goedkope luchtontvochtiger kan je al kopen voor de prijs vanaf ongeveer 150 euro en zal een capaciteit van 10 liter per dag hebben.

Duurdere modellen kennen prijzen die boven de 1.000 euro kunnen zijn, maar die hebben dan wel een capaciteit die kan oplopen tot 45 liter per dag. Het spreekt voor zich dat deze modellen niet noodzakelijk voor thuisgebruik zijn, maar vaker worden ingezet in grotere ruimtes zoals showrooms.


Vochtproblemen in huis oplossen?

Vochtbestrijding offertes aanvragen

Vochtproblemen oplossen.

opstijgend vochtLast van een vochtige kelder, vochtige binnenmuren of een vochtige gevel? Wacht niet te lang om vochtproblemen aan te pakken en raadpleeg de expertise van een vakman.

Gebruik ons formulier om in contact te komen met vochtbestrijders uit uw regio die voor u een prijsofferte op maat kunnen maken. Vul uw gegevens in en ontvang tot maximaal 5 prijsoffertes die je kan vergelijken.

Alle offertes zijn gratis, vrijblijvend en zonder aankoopverplichting.Delen en opslaan: